Teknikk og Industriell produksjon

Fant drømmejobben hos Brunvoll

Lærling Oda Riksfjord (18) ble fascinert av maskineringsfaget, mens hydrodynamiker Solveig Masdal Hovden (25) mener hun har funnet en jobb hun virkelig kan vokse i. Begge fant seg naturlig nok godt til rette hos Brunvoll.

Fascinert av maskineringsfaget

Oda Riksfjord startet som lærling i maskineringsfaget hos Brunvoll i Molde i september 2016. Etter å ha gått TIP og industriteknologi på Romsdal Vgs, søkte hun om lærlingplass hos Brunvoll.

– Da jeg begynte på TIP ble jeg fascinert av maskineringsfaget, forteller Oda.

– I begynnelsen av 2016 var jeg seks uker på utplassering hos Brunvoll og jeg stortrivdes. Det var veldig godt miljø og trivelige folk som jobbet der. Jeg hadde interessante arbeidsoppgaver som overbeviste meg om at her ville jeg prøve å få meg plass som lærling og forhåpentligvis også jobb i fremtiden.

– Brunvoll har et ganske tett samarbeid med Romsdal Vgs, som jeg gikk på, så jeg hadde vært her på omvisning et par ganger tidligere. Jeg ble fascinert av den moderne maskinparken, spesielt at det var Mazatrol-styring, som er min favorittype når det kommer til styring av maskiner, forteller Oda.

Fantastisk arbeidsplass

– Jeg planlegger å videreutdanne meg og ta en mastergrad etter læretiden, men etter det vil jeg gjerne jobbe hos Brunvoll igjen, gjerne på teknisk avdeling, forteller Oda.

– Det er gode muligheter til å etterutdanne seg etter lærlingtiden. Jeg valgte å gå TIP i stedet for å gå studiespesialiserende direkte, da jeg tenker det er en fordel at man kjenner til hvordan produksjonen foregår «på gulvet», når man er ingeniør senere, forteller Oda.

– Brunvoll har Norges kanskje fineste maskinpark. Jeg kan anbefale alle som er interessert i teknikk og maskiner å søke lykken og læreplass hos Brunvoll, avslutter Oda.

Fra nyutdannet og rett i jobb

Solveig Masdal Hovden er nyutdanna sivilingeniør innen Marin teknikk og hydrodynamikk fra NTNU og ble ansatt som hydrodynamiker hos Brunvoll i Volda i 2017.

– Marin teknikk er enkelt forklart anvendt matte og fysikk rettet mot skip og sjøfart, havbruk eller oljenæringen, mens Marin hydrodynamikk handler om bølger, krefter og strømning rundt skip og ulike typer offshore konstruksjoner, forteller Solveig.

– Som hydrodynamiker jobber jeg  med design av propeller for framdrift, prosjektering/planlegging av nye anlegg og salgsstøtte.

– Etter endte studier på NTNU leste jeg en stillingsutlysning fra Brunvoll i Volda som jeg søkte på. Brunvoll er nå et konsern etter at de kjøpte Scana Propulsion i Volda i slutten av 2016. Det er jo en hjørnesteinsbedrift i Volda, og jeg kjente til dem fra tidligere, da jeg blant annet hadde vært på skoletur her på videregående, forteller Solveig.

– Jeg hadde egentlig ikke trodd jeg kom til å få jobben, for jeg var jo helt nyutdannet og de søkte etter noen med mer erfaring. Men jeg fikk jobben, noe jeg er veldig glad for. Det viser at Brunvoll er villig til å satse.

– Brunvoll har et fantastisk miljø med mange flinke folk, mange muligheter og utrolig varierende arbeid, hvor man får anvendt det man har lært i praksis. Jeg er i en jobb jeg virkelig kan vokse i, så jeg ser fram til mange gode år i Brunvoll, avslutter Solveig.

Brunvoll As er en ledende maritim systemleverandør med høy eksportandel og god soliditet. Konsernet har lang erfaring med leveranser av fremdrifts- og thrustersystem med tilhørende styresystem til ulike typer fartøy.

Det familieeide konsernet ble etablert i 1912, har hovedkontor i Molde og produksjon i Molde, Volda og Dalen. Konsernet har rundt 460 medarbeidere, og er representert gjennom et agentnettverk i 25 land. Brunvolls visjon er ”Trusted World Wide” og våre verdier er å være nøyaktig, lidenskapelig, pålitelig og ansvarlig.

Kontaktinfo:

BRUNVOLL AS
v/ Marthe Outzen
Telefon: (+47) 71 11 98 12
E-post: marthe.outzen@brunvoll.no
Nett: www.brunvoll.no