Teknikk og Industriell produksjon

En av Europas ledende produsenter

Morten Pedersen Korsvik (20) dro fra Fitjar i Hordaland til Dalen i Telemark for å bli lærling i automasjonsfaget hos Brunvoll Mar-El, en av Europas ledende produsenter av maritime kontrollsystemer og styringssystemer for skip. Det angrer han ikke ett sekund på!

– Å få komme til Brunvoll har vært en fantastisk mulighet, forteller Morten. Men selv om den 20 år gamle lærlingen stortrives, var det langt fra sikkert at det var automasjonsfaget han kom til å velge.

Overbevist av lærer

– Da jeg skulle velge videregående var jeg ikke 100 % sikker på hva jeg egentlig ville, og det sto mellom elektro og studiespesialisering, forteller Morten.

– Jeg hoppet i det og valgte elektro. Etter det var det læreren min i VG1 som anbefalte automasjon og det virket som et spennede fag med mange muligheter. Etterhvert, og i hvert fall etter at jeg ble lærling hos Brunvoll, har jeg blitt 100 % sikker. Det er ingen tvil lenger om at det er dette jeg har lyst å jobbe med.

Første møte med Brunvoll Mar-el

Morten gikk automasjon på Stord vgs og Rubbestadneset vgs. Det var få utplasseringsbedrifter i nærområdet, men han visste råd.

– Bedriften som faren min jobber i har et samarbeid med Brunvoll Mar-El og slik kom jeg på å kontakte dem.  De var veldig interessert i å få inn ungdom på utplassering, så jeg tok en sjanse og valgte å reise til Dalen i Telemark, forteller Morten.

– Klart jeg var spent! Jeg reiste til en annen del av landet uten å kjenne noen. Det var utrolig hvor godt jeg ble tatt imot i bedriften! Ikke bare når det gjaldt arbeidsoppgaver, men jeg fikk også bli med på aktiviteter og kom umiddelbart inn i miljøet!

– Det er veldig typisk med arbeidsmiljøet ved Brunvoll Mar-El. Alle får være seg selv og er hyggelige mot alle. Og når man er en gjeng hvor alle står på, så lykkes vi også sammen, skryter Morten.

Lærer noe nytt hver dag

Erfaringen fra tiden med utplassering var så positiv at Morten  også ønsket å gjennomføre læretiden hos Brunvoll. Det syntes også bedriften var en god ide. Nå har Morten kjøpt bolig i Dalen og skal være lærling frem mot sommeren 2019.

– Det er kjempespennende å jobbe i en Europa-ledende bedrift som Brunvoll Mar-El. I en slik allsidig bedrift lærer du noe nytt hver dag, så man må være lærevillig, nysgjerrig og løsningsorientert. I det siste har vi jobbet med styringssystem for hybridbåt, og det er noe jeg aldri har vært borte i før. Det er heldigvis ikke vanskelig å komme inn i alle de forskjellige oppgavene vi jobber med, for jeg får god hjelp, og god opplæring i bedriften, forteller Morten.

Fantastisk tid som lærling

– Fram til nå har tiden som lærling vært fantastisk, trivelig og lærerik, smiler Morten.

– Jeg håper at det er mulighet for fast jobb hos Brunvoll Mar-El etter læretiden. Den avdelingen som virker mest spennende er Service. Brunvoll Mar-El har kunder og oppdrag over hele verden. Så de som jobber innen service får også reise en god del, møte nye mennesker og kulturer og jobbe med våre systemer der disse er i bruk. Det hadde vært kjempespennende å få bli en fast del av dette teamet, avslutter Morten.

Brunvoll Mar-El er lokalisert i Dalen i Telemark, og har vært en del av Brunvoll siden mars 2017. Selskapet er en av Europas ledende produsenter av maritime kontrollsystemer for skipsfremdrift og manøvrering, i tillegg til styringssystemer for spesielle applikasjoner og agenturvirksomhet. Siden starten i 1974 har selskapet levert over 3 600 kontrollsystemer for framdrift og manøvrering.

Brunvoll Mar-El er en del av Brunvoll-konsernet. Det familieeide konsernet ble etablert i 1912, har hovedkontor i Molde og produksjon i Molde, Volda og Dalen. Konsernet har rundt 460 medarbeidere, og er representert gjennom et agentnettverk i 25 land. Brunvolls visjon er ”Trusted World Wide” og våre verdier er å være nøyaktig, lidenskapelig, pålitelig og ansvarlig.

Kontaktinfo:

Brunvoll Mar-El
Storvegen 48, 3880 Dalen

Telefon: (+47) 35 07 58 00
E-post: mar-el@brunvoll.no
Nett: www.brunvoll.no