Service og samferdsel

Uavhengighet, frihet og kjøreglede

I over 30 år har den største trafikkskolen i Bergen, Centrum Trafikkskole loset forventningsfulle ungdommer til førerkort og til å bli trygge sjåfører. 

Hemmeligheten bak suksessen er dyktige og engasjerte trafikklærere som brenner for faget. Petter Sterud og Camilla Reitan er to av dem som utdanner morgendagens sjåfører.

Hvordan blir man trafikklærer?

– Vi gikk begge to på det som tidligere var Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), og som i dag er en del av Nord Universitet. Å bli trafikklærer er en toårig utdanning, forteller Petter.

– Det er en veldig yrkesrettet utdanning, hvor man både har fokus på egen kjøring og bilforståelse, fysikk og krefter som er i sving, holdninger i trafikken, samt en god del pedagogikk, forteller Camilla.

– Vi jobber med mennesker, så pedagogikk er viktig. Man må hele tiden endre opplæringen og variere metodene og tilpasse disse til de enkelte elevene du møter, forteller Petter.

Hvordan er det å være trafikklærer?

– Jeg var allerede en slags trafikklærer i vennegjengen på videregående, smiler Camilla. – Jeg har alltid vært interessert i bil og det er noe jeg behersket godt allerede den gang. Så jeg hjalp allerede venninner og lærte dem for eksempel å lukeparkere når de holdt på med lappen på videregående, forteller Camilla.

– Å bli trafikklærer var en tanke som utviklet seg mens jeg tok lappen selv, forteller Petter. – Det er egentlig en ganske krevende jobb. Du må ha kontroll på bilen, følge med på trafikken og følge med eleven, og det åtte timer hver dag. Det er du som har ansvaret for å ivareta sikkerheten fra nybegynner til den mest erfarne eleven, i tillegg til deg selv og alle de andre trafikantene, forteller Petter.

– Det er ikke bare det rent kjøretekniske man lærer til eleven, men også holdninger og oppførsel i trafikken. Både det å skape gode holdninger, men også om nødvendig bevisstgjøre og trene på å endre holdninger fra tidligere er en viktig del av jobben, forteller Camilla.

Hvordan er karrieremulighetene?

– Du har forskjellige førerkortklasser som du kan videreutdanne deg til, slik at du for eksempel kan bli instruktør for motorsykkel, lastebil, buss eller kjøring med tilhenger. Det er også mulig å ta en bachelor i trafikk eller å utdanne deg til faglig leder som gir deg kompetanse til å starte din egen trafikkskole, forklarer Petter.

– Som trafikklærer har du også gode muligheter til å ta sensorkurs og jobbe med oppkjøring, eller å finne jobb innenfor for eksempel Statens vegvesen eller organisasjoner som Trygg Trafikk. Men den beste jobben er likevel her på Centrum Trafikkskole, avslutter Camilla, og Petter er enig.

Ta lappen hos Centrum Trafikkskole

Gira på å ta førerkortet? Bestill en prøvetime i dag. Vår kontaktinformasjon finner du i den grønne faktaboksen. Vi holder følgende kurs og opplæring:

* Trafikalt grunnkurs
* Mørkekjøringskurs
* Førstehjelpskurs
* Mopedkurs
* Førerkort MC – (A1, A2 og A)
* Førerkort Bil (B) med manuell gir
* Førerkort Bil (B) med automatgir
* Førerkort Tilhenger (B96 og BE)

Centrum trafikkskole

Uavhengighet, frihet og kjøreglede er tre av de viktigste fordelene med å ta lappen. Med ett ligger veien åpen foran deg til å dra hvor du vil, når du vil, med hvem du vil. Det stilles imidlertid høye krav for å oppnå disse fordelene. Grunnleggende opplæring, selvinnsikt og sunne holdninger i trafikken er hva du som fremtidig sjåfør behøver for å ta førerkortet, og som vi i Centrum Trafikkskole kan lære deg.

Centrum Trafikkskole er Bergens største kjøreskole med 30 års erfaring. Hos oss får du personlig oppfølging og god opplæring fra første time, av erfarne og engasjerte lærere. Det er ikke tilfeldig at vi har en svært lav strykprosent, både på bil og MC. 

Centrum Trafikkskole disponerer tre lokaler; hovedkontoret i sentrum med adresse Vestre Strømkaien 9, et avdelingskontor i Laguneparken, rett over Lefdal og et avdelingskontor i Åsane, like ved Horisont kjøpesenter. Her holder vi trafikale grunnkurs og teorikurs, og du kan også starte kjøretimene herfra.

Kontaktinfo:
Telefon: 55 90 73 00
E-post til de ulike kontorene:
lagunen@centrumtrafikk.no
centrum@centrumtrafikk.no
aasane@centrumtrafikk.no