Service og samferdsel

Fra lærling til leder

Hilde Rasmussen (32) og Sylvester Willumsen (28) startet som lærlinger i Coop Nord. I dag er begge ledere og typiske eksempler på at man kan klatre raskt og høyt i dagligvarebransjen dersom man har evner og vilje til å gjøre en innsats.

Gode jobbmuligheter

– Jeg valgte å gå Service og samferdsel, eller Salg og service som det het den gangen, da det er en rask og trygg vei ut i fast jobb, forteller Hilde.

– Jeg hadde fokus på at det var mange muligheter for jobb, for eksempel innenfor hotell- og reiseliv, logistikk, kontor og administrasjon, eller i butikk- og dagligvarebransjen. Jeg begynte som lærling i Coop Nord Obs! i 2004 og tok fagbrev to år senere. Og ikke lang tid etter det var jeg i fast jobb, forteller Hilde.

Sylvester Willumsen er enig. – Når jeg begynte på Service og samferdsel, var det fordi det er en retning som åpner opp for mange jobbmuligheter. Jeg synes salg er gøy, så i 2009 jeg ble lærling i dagligvarebransjen, det første året i Danmark og etter det på Coop Extra i Tromsø.

Fra lærlinger til ledere

– Allerede som lærling bidrar du for fullt i butikkdriften. Du deltar på vareopptelling, tar imot bestillinger, fyller opp hyller eller legger opp disken. Du får være innom de fleste avdelingene, og styrer deg inn mot den avdelingen du liker best etterhvert. Selv styrte jeg meg inn mot ferskvareavdelingen ganske tidlig og har vært der siden, forteller Hilde.

– Nå er jeg salgsleder på avdelingen og styrer med det overordnede ansvaret for at varer er på plass, at diskene ser bra ut, planlegger kampanjer, og delegerer arbeid og ansvar til de andre ansatte på avdelingen, forteller Hilde.

– I dag er jeg butikksjef i en helt ny Coop Extra butikk i Tromsø sentrum, forteller Sylvester.

– Etter at jeg ble lærling og opplevde at jeg trivdes med jobben, så jeg raskt mulighetene som fantes i Coop Nord. Etter å ha vært lærling jobbet jeg i den samme butikken i fire år. Underveis ble det mulighet for å ta forskjellige kurs i ledelse og økonomi innen Coop-systemet. Så fikk jeg først jobb som assisterende butikksjef i en annen Coop Extra i Tromsø i 1,5 år, før jeg søkte på stillingen som butikksjef som jeg har nå.

– Som butikksjef har jeg nå ansvar for ca. 25 ansatte på fulltid, deltid og tilkalling, og har selv fått lærling i butikken min, smiler Sylvester.

Lever for kundene

– Det er viktig å huske på at det er kundene vi både lever av og lever for. Er du serviceinnstilt og hyggelig har du kommet et godt stykke på vei. Men det er også viktig å huske at tomme butikkhyller ikke fyller seg selv, og det forventes at du tar i et tak, selv om du ikke blir bedt om det direkte av en overordnet, forteller Hilde.

– Å åpne en ny butikk er en berg og dalbane, med nye utfordringer og uforutsette hendelser hele tiden, men jeg liker utfordringer og ikke minst å løse dem, forteller Sylvester.

– Slik er den vanlige butikkdriften også. Men så lenge du er serviceinnstilt og hele tiden strever etter å være den beste utgaven av seg selv, kommer du til å lykkes, forteller Sylvester.

Du står sterkt med fagbrev

– Har man fagbrev i Service og samferdsel kan man jobbe med nesten hva som helst i Coop Nord. Det er opp til deg selv hva du vil jobbe med, så lenge du har initiativ, evner og vilje til å stå på og gjøre en innsats, avslutter Hilde.

– I Coop-systemet er det mange eksempler på folk som startet på «gulvet» og som har jobbet seg opp. Det er deg selv det kommer an på, avslutter Sylvester.

Coop Nord er en dagligvarevirksomhet som er eid av over 94 000 medlemmer.

Vi eier og driver i alt 63 butikker fordelt på 23 kommuner i Nord-, Midt-, og Sør-Troms, Ofoten og Lofoten. Butikkene tilhører kjedene Obs, Obs Bygg, Extra, Coop Prix, Coop Marked, Coop Byggmix, og Coop Kjøkken&Hjem. I tillegg eier og driver vi kjøpesentrene Jekta Storsenter i Tromsø, Sjøkanten senter i Harstad og Lofotsenteret på Leknes i Lofoten.

Med en omsetning på om lag 3,3 mrd. kroner i 2017 og ca. 1 000 ansatte er vi en av de største virksomhetene i landsdelen.

For mer informasjon om lærlingeplasser eller ledige stillinger kontakt personalsjef Bente Lorentzen på telefon (+47) 917 43 663 eller e-post cn@coop.no

Kontakt:
Coop Nord
Postboks 6152, 9291 Tromsø
Telefon: (+47) 977 995 00
Nett: www.coop.no