Høyere utdanning

Hver detalj betyr noe!

Ingeniørstudent Helene Ekroth Svarød falt for industriell design på grunn av detaljene. Ved Høgskolen i Østfold har hun designet en treningshanske. 

– Jeg hadde aldri hørt om studiet før. Men da jeg leste om det, vekket det stor interesse med en gang, forteller Helene.

Helene jobbet egentlig som blomsterdekoratør da hun innså at hun ville prøve noe nytt. I dag er hun i ferd med å fullføre sin bachelor i industriell design ved HiØ.

– Jeg er en kreativ sjel og valget falt på bachelorstudium i industriell design fordi jeg ønsket en utfordring, forteller Helene.

DESIGN ER VIKTIG

– Jeg liker at det er både realfag og design. Aller mest liker jeg det kreative, forteller hun.

Og legger til:  – Jeg blir ofte spurt om hva studiet går ut på, og syntes det kan være vanskelig å forklare. Men jeg har fått en bedre forståelse for hvor viktig design er. I industriell design handler det ikke bare om at det skal se pent ut. Det skal også være funksjonelt og brukervennlig. Hvis man umiddelbart forstår hva man skal gjøre med et produkt, har man grunnlaget for å skape et godt design.

MANGE PROSJEKTER

Studentene jobber med flere prosjekter og Helene har blant annet vært med på å utvikle en treningshanske for løpere.

– Det var mitt siste prosjekt, i interaksjonsdesign, som handler om hvordan menneske og maskin interagerer med hverandre. Vi gjorde mange tester, filmet og observerte, og fant ut at de fleste vil ha noe å se på for å finne ut hvor i treningsøkten man er. Og hvis man skal ha en skjerm å se på bør denne være plassert på håndbaken. I tillegg ville vi at man skulle kunne føle informasjonen, så vi kom opp med en rytmepute du har inni hånda, forklarer ingeniørstudenten.

FASCINERENDE STUDIUM

Helene forteller at studiet i stor grad består av prosjekter, men også en del rapportskriving og presentasjoner.

– Vi skal jo selge produktene. Du må ut, gjøre tester, snakke med folk, og vi samarbeider gjerne med andre bedrifter. Du får prøvd deg litt!

PRAKTISK, KREATIVT OG GODT MILJØ

– Det er et kjempefint studium. Vi er ikke så mange i klassen og blir godt fulgt opp av lærerne. Du må være glad i å være kreativ, men samtidig være obs på at fokus er på funksjonalitet og brukervennlighet. Det er ikke et kunstnerisk studium sånn sett, men mer praktisk, legger Helene til.

– Videre har også Høgskolen i Østfold et godt studentmiljø. Det arrangeres mange aktiviteter som quiz, konserter, foredrag, fester og mye mer. Man har også mulighet til å bli med i lag- og foreninger som driftes av studentene selv, avslutter Helene.

Høgskolen i Østfold har over 7 000 studenter og har studiesteder i Halden og Fredrikstad.

Vi har over 110 studier innen følgende fagområder:

- Helse- og velferds utdanninger
- Ingeniørutdanninger
- IT-utdanninger
- Lærer- og pedagogiske utdanninger
- Samfunnsfag- og språkfag- utdanninger
- Økonomi, administrasjon og ledelsesutdanninger
- Scenekunstutdanninger. 

Høgskolen i Østfold legger til rette for fleksible utdanningsløsninger med gode muligheter til å ta deler av studiet i utlandet.

Kontaktinfo:

Høgskolen i Østfold B R A veien 4, 1757 Halden
Telefon: (+47) 69 60 80 00
E-post: postmottak@hiof.no
Nett: www.hiof.no
Våre studier: hiof.no/studier

Følg oss på sosiale medier:
Facebook: /hiofnorge
Instagram: @hiofnorge
Twitter:@hiofnorge