Studieforberedende/studiespesialisering

Et skolemiljø hvor du blir sett

Karita og Maria valgte begge KVN, men av forskjellige grunner. Nå anbefaler de andre å gjøre som dem. – Hvis du ønsker en skole hvor du blir sett og ivaretatt som elev, er KVN skolen for deg, sier Karita.

– Jeg traff noen på ungdomsskolen som skrøt veldig av KVN og anbefalte den på det sterk-este. Da jeg senere fikk se og besøke skolen skjønte jeg at her ville jeg gå, fortsetter Karita.

KVN videregående skole lover deg høy kvalitet i et miljø hvor du blir sett og respektert. I undervisningen treffer du engasjerte og faglig dyktige lærere som er opptatt av at du skal lykkes. Vi er en akkurat passe stor skole med fokus på trivsel og kvalitet. 

Vi har hele landet som opptaksområde, så her kan du treffe du både nordlendinger, trøndere, vestlendinger, østlendinger, kristne, muslimer, ateister, og mange andre... du vil oppleve et mangfold av historier og mennesker. Her er det lett å få seg venner!

Turer

Det er viktig for oss at elevene blir godt kjent med hverandre, og derfor legger vi opp til mye sosial aktivitet og spennende turer. Studieturen til utlandet andreåret er ofte en av høydepunktene i tiden på KVN.

– KVN bryr seg mye om det sosiale også i undervisningen, og det er veldig positivt at alle drar på utenlandstur i andreklasse, i tillegg til alle andre turer og opplevelser, sier Maria.

Nært

Nærheten er det som preger KVN. I en by er det ofte store avstander, men på Nesna er alt nært. Du trenger ikke buss for å komme deg rundt. 

–Jeg liker at alt er nært, her er det fem minutter å gå til butikken, fem minutter til skolen, fem minutter til trening. Jeg kommer fra en stor byskole hvor ungdomsskolen alene er større enn KVN. Jeg kjente at jeg var klar for nye utfordringer i et nytt miljø, og jeg ønsket også en skole hvor jeg ikke forsvant i mengden. KVN er passe stor med 130 elever. Her blir alle kjent med alle, og lærerne ser hver enkelt elev og kan derfor tilby mer tilpasset undervisning, sier Maria. 

– Det sosiale går på tvers av klassene, og jeg kan dra på besøk til vennene mine når som helst. Her bor alle nært, og du trenger ikke å bruke fritida di på å sitte på buss på kryss og tvers i byen. Jeg kommer fra en liten plass, og da er heller ikke en stor byskole med over 1000 elever noe som frister, fortsetter Karita.

Hybelliv

Det er mye å tenke på når man skal bo på hybel, og det koster penger. Heldigvis så er de private hyblene på Nesna nokså billige, og tillegg har KVN tilbud om hybler med oppfølging til de yngste hybelboere.

– Jeg bor på hybel og da er det supert med gratis, sunn og variert frokost på KVN hver morgen, og i tillegg går jeg ofte på leksekafe og kveldsmatprat som er et gratis tilbud til alle elevene ved skolen, sier Karita.

KVN vgs er en friskole, det vil si at vi ikke er drevet av det offentlige, men har de samme kravene og rettighetene som en offentlig skole. Vi har et kristent formål, og som et ledd i vår kristne profil er kristendomsfaget styrket på alle trinn og i alle studieretninger. På KVN er vi åpen for alle og du vil oppleve et mangfold av mennesker. 

Nesna er et skolested 1800 innbyggere plassert midt på vakre Helgelandskysten. Siden kommunen også huser Nord universitet (lærerutdanning) kan du på Nesna faktisk gå hele løpet fra barnehage til mastergrad!

Studietilbud:

* Studiespesialisering:
Språk- og samfunnsfag
Realfag

* Helse- og oppvekstfag:
Helsearbeiderfag

* IKT-Servicefag

* Påbygging til generell studiekompetanse

--------

KVN videregående skole
Ivar Hjellviksveg 6 8700 Nesna
Telefon: +47 75 06 60 00
E-post: post@kvn.no
www.kvn.no