Teknikk og Industriell produksjon

Vil du bidra til å redde liv?

Laerdal Medical er verdensledende leverandør og produsent av høyteknologiske produkter innen medisinsk førstehjelp og trening. Blant annet står de bak den verdensberømte førstehjelpsdukka «Anne-dukken» som du sikkert  kjenner til fra et førstehjelpskurs i skole- eller jobbsammenheng.

Enten du har et relevant fagbrev, er forsker med doktorgrad, er utdannet software developer, har studert pedagogikk, eller har bakgrunn som sykepleier – så kan Laerdal Medical ha en jobb til deg!

- Ved ansettelser ser Laerdal etter åpenhet, fleksibilitet og et ønske om å utvikle seg. Når vi rekrutterer er det ikke bare på bakgrunn av formell kompetanse, men også personlige egenskaper og verdier. Det er viktig for oss at de som jobber her kjenner på at det vi driver med er viktig, forteller Vibeke Kvale, Learning Manager i Laerdal Medical. 

Visjon

Laerdals visjon er «Helping Save Lives», og deres strategi frem mot 2020 er å bidra til å redde 500 000 flere liv årlig.

- Det er førsterespondenter, ambulansepersonell og helsearbeidere som redder liv, og det er Laerdals rolle å gi dem det utstyret og den opplæringen de trenger for å kunne gjøre dette, forklarer Vibeke.

Fra ide til ferdig produkt.

Laerdal Medical har hele verdikjeden under ett og samme tak, og kort vei mellom avdelingene skaper rom for kreativitet og oppfinnsomhet.

- Vi har stor mobilitet og fleksibilitet i forhold til hva du kan gjøre på huset, forteller Vibeke.

Vibeke tar oss med på en reise gjennom bedriften, fra ide til ferdigprodukt.

- Først avdekker vi kundens behov i samarbeid med våre partnere og allianser, forteller Vibeke.

- Gjennom flere iterative prosesser utvikles prototyper som tas med ut til ulike kundegrupper for testing og tilbakemelding, før man starter produksjonen. Basert på tegninger og prototyper støpes deler som deretter monteres og testes før utsendelse.

I støperiet jobber både de med kompetanse fra videregående skole og folk med relevante fagbrev som prosessoperatør, mekaniker eller innen automasjon. Her blir operatører lært opp i flest mulig maskiner for å ha størst mulig fleksibilitet. Her støpes blant annet delene til den avanserte pasientsimulatoren, SimMan 3G.

Monteringsavdelingen har ansvar for å sette SimMan 3G dukkene sammen i full menneskestørrelse og fylle dem med elementer og elektronikk som gjør at de kan puste, kjøre ulike hjerterytmer, utvide pupillene, svette, gråte, blø og reagere på sprøyter. Foruten produksjonsområdene har Laerdal også alle støttefunksjoner internt på huset; innkjøp, finans, IT, grafisk design, produktutvikling, markedsføring og salg. Her holder og så den idelle non-profit organisasjon Laerdal Global Health til, som fokuserer på å utvikle enkle, funksjonelle løsninger for lavressursland hvor strømforbindelser ofte kan være svært dårlige.

Øverst oppe i det kvartalsstore bygget til Laerdal finner vi stiftelsen SAFER (Stavanger Accute Medicine Foundation for Education and Resarch), et forsknings- og læringssenter med topp moderne utstyr hvor det jevnlig arrangeres kurs og opplæring for studenter,  leger og sykepleiere.  

Karriere for deg?

Hos Laerdal Medical er det mange muligheter, hvor en kan jobbe meget allsidig, være innovativ og jobbe med mennesker fra mange forskjellige kulturer. Ønsker du en meningsfull jobb hvor du bidrar til å redde liv, er Laerdal Medical alltid på jakt etter nye dyktige medarbeidere.

Laerdal medical As er verdensledende leverandør og produsent av høyteknologiske produkter innen medisinsk førstehjelp og trening. Selskapets produkter benyttes av sykehus, ambulanser, førstehjelpsorganisasjoner, opplæringsinsitusjoner og mange andre virksomheter verden over.

Laerdal Medical har ca. 400 ansatte fra 37 nasjoner representert ved hovedkontoret i Stavanger og har i tillegg fabrikker i USA, Mexico og Kina samt salgskontorer i Europa, Amerika, Australia og Asia. Til sammen jobber ca. 1400 ansatte rundt om i verden med å bidra til å redde liv gjennom selskapene Laerdal Medical og Laerdal Global Health (LGH). LGH er et non-profit selskap med fokus på å redusere dødelighet blant mor og barn i den tredje verden og er et søsterselskap av Laerdal Medical.

Vil du være med på å virkeliggjøre vår visjon «Helping Save Lives»? Gå inn på våre nettsider www.laerdal.no og finn ut mer om oss.

Laerdal Medical AS
Tanke Svilandsgt. 30, P.O. Box 377, N-4002 Stavanger, Norway

Telefon kundeservice: (+47) 51 51 76 66
Telefon sentralbord: (+47) 51 51 17 00
Nett: www.laerdal.com/no