Elektrofag

Holder flyene på vingene

Vegard Røstad-Hansen og Kristianne Indrevoll er begge 20 år og lærlinger som flysystemmekanikere hos LT Tech. De er begge begeistret for fly og håper på gode og spennende jobber hos et av Nordens ledende luftfartsselskaper.

LT Tech AS er den tekniske avdelingen til Lufttransport AS som er et av Nordens ledende luftfartsselskaper innen døgnkontinuerlige beredskapstjenester med fly og helikopter. LT Tech sørger for at fly og helikopter er luftdyktige og at de til enhver tid er utstyrt i henhold til krav i forskrifter og kundekontrakter.

Først elektro, så flyfag

Både Vegard og Kristianne gikk begge på Bardufoss Videregående skole som har egen flyfagavdeling.

– Jeg søkte meg til elektro på VG1, da det var her jeg så flest muligheter og størst jobbpotensial, forteller Kristianne. – Jeg så på muligheter både som maskinist og automatiker, før jeg fikk øynene opp for flyfag. Og etter at jeg begynte på Bardufoss vgs, og særlig etter at jeg ble lærling på LT Tech, har jeg blitt 100 % overbevist om at det er dette jeg har lyst å jobbe med i fremtiden.

– Jeg har alltid interessert meg for mekaniske systemer og hvordan disse fungerer, forteller Vegard. – Jeg ble oppmerksom på flyfag og muligheten for å bli flysystemmekaniker etter at jeg begynte på elektro, og det virket kjempespennende.

Et stort ansvar

En flysystemmekaniker er en mekaniker med spesialisering innen reparasjoner og vedlikehold av de fleste av luftfartøyets systemer. Dette kan være motor, propell, hydrauliske systemer, luftsystemer, enkle elektriske og elektroniske systemer, understell og rorflater, med mer.

– Å være flysystemmekaniker kan du trygt si er noe litt annet enn å være «vanlig» bilmekaniker. Det er et stort ansvar med strenge rutiner og prosedyrer som skal følges til punkt og prikke. Når det gjelder fly har du ikke råd til å gjøre noen feil, forteller Vegard.

– Vi holder bokstavlig talt flyene på vingene. Akkurat det bør alltid ligge i lengst fremme i bakhodet, mener Kristianne. – Du må rett og slett gjøre en best mulig og nøyaktig jobb.

– Allerede på skolen er det fra starten av et enorm fokus på ansvar og holdninger. Det handler om liv og sikkerhet. Det blir derfor fort rutine at man alltid sjekker at skruene er skrudd skikkelig fast to ganger, for å si det slik, forteller Vegard.

Gode fremtidsutsikter

– Å jobbe hos LT Tech kan virkelig anbefales. Her får du jobbe med vedlikehold på både fly og helikopter, og det er det ikke så mange andre bedrifter som har, sier Vegard. – Det er gode fremtidsutsikter i bransjen, og da jeg har mest lyst til å jobbe med helikopter i fremtiden, håper jeg at det også er en fremtidig jobb for meg i LT Tech, avslutter Vegard.

– Jeg trives veldig godt hos LT Tech. Her får vi jobbe veldig selvstendig, samtidig som vi alltid blir fulgt opp, forteller Kristianne.  – Selv om det er mye sjekklister og rutiner, er det også veldig varierte oppgaver med forskjellige flytyper, og rullering mellom fly og helikopter. Det er nettopp dette mangfoldet og spisskompetansen som jeg gjør at jeg håper på å få jobb videre i LT Tech når læretiden er over, avslutter Kristianne.

LT Tech AS er ansvarlig for at Lufttransportkonsernets fly og helikopter vedlikeholdes og oppdateres ihht krav i forskrifter og kundekontrakter.

Luftransports virksomhetsområder er:

- Luftambulanse; fly
- Charter, frakt; fly og helikopter
- Mannskapsbytter med helikopter
- Ruteflyging med helikopter
- SAR - flyvning for Sysselmannen på Svalbard
- Vedlikehold av UTSA - University of Tromsø School of Aviation sine skolefly
- Vedlikeholdstjenester til andre operatører

LT Tech AS består av høyt kvalifiserte ingeniører, flyteknikere, fagarbeidere og annet teknisk og administrativt personell på hovedbasen i Tromsø og  og ved behov på basene rundt omkring i landet (Line- og Base Maintenance baser).

Våre flyteknikere har EASA Part 66 sertifikat på de fly og helikopter som selskapet vedlikeholder til enhver tid, og er underlagt strenge krav til kompetanse og yrkesutøvelse. 

Vi er alltid interessert i å komme i kontakt med flinke folk som mener de kan bidra i vår virksomhet. Kanskje du er en slik person? Ta kontakt – kanskje vi har en stilling å tilby?

Kontaktinfo:

LT Tech AS Flyplassveien 96, 9016 Tromsø
Telefon: (+47) 77 60 83 00
Nett: www.lttech.no