Høyere utdanning

IT-sikkerhet: solide jobbmuligheter

Noroff er en fremtidsrettet skole som leverer praktisk høyere utdanning innen avansert teknologi og digitale medier. Vi tok en prat med studenten Anita Sondresen (28) som studerer Nettverk og IT-sikkerhet.

– Jeg har alltid vært opptatt av teknologi, men har kanskje vært holdt tilbake av forventninger fra omverdenen med tanke på tradisjonelle yrkesvalg og utdanningsretninger, forteller Anita.

– Da jeg gikk på ungdomsskolen hadde vi lite informasjon om digitale utdanningsretninger, og mitt inntrykk er at spesielt jenter valgte tradisjonelt og tok fag som helse- og sosialfag eller frisørlinjen. Slik var det også for meg. Jeg gikk blomsterdekoratør med studiespesialiserende påbygg, før jeg studerte tre år med reiselivsledelse på universitet og markedsføringsledelse på BI, forteller Anita.

Fant sin vei på Noroff

– Jeg søkte aldri jobb i noen av de retningene jeg hadde studert før, det føltes feil. Jeg ville gjøre noe jeg hadde interesse for, samtidig som det var viktig å vite at det var en fremtid og en jobb i andre enden av løpet, forteller Anita.

– Ved en tilfeldighet deltok jeg på Åpen dag på campus i Stavanger, endte opp med å søke studiet, og har elsket det siden.

– Nå har jeg studert nettverks- og system- administrasjon, og fordyper meg i IT-sikkerhet i år. Jeg har gjennomført fag som for eksempel Project management, Information to Internet security, Operating and file systems, Microsoft, Unix based Technologies, og Network infrastructure. Vi har også hatt et 8 ukers langt studieprosjekt der jeg har skrevet en rapport og fordypet meg i Social engineering, forteller Anita.

Anbefaler IT-studier

– Spesielt jenter bør tenke mer utradisjonelt og velge digitale utdanninger, anbefaler Anita.

– Nettverk og IT-sikkerhet er studiet for deg som ønsker en solid utdannelse innen IKT. Etter fullført utdanning kan du blant annet arbeide som sikkerhetsmedarbeider, IKT-sikkerhetskonsulent eller IKT-koordinator. Du kan også jobbe som sikkerhetsrådgiver eller konsulent i et rådgivningsbyrå innen IKT-sikkerhet, kommunikasjon og drift.

– Du blir fagperson etter to år, men jeg tenker å gå to år til for å ta Bachelor i digital etterforskning. Og etter det håper jeg på mulighet til å jobbe i et større IT-selskap som for eksempel Atea eller Cegal, forteller Anita.

Kjempebra studentmiljø

– Vi har mindre størrelse på klassene her, så det blir et trygt miljø og du blir gode venner med alle. Mye av arbeidet foregår i små grupper, og da blir du godt kjent, forteller Anita.

– Rektor kjenner nesten alle studentene ved navn, og det er jo en stor kontrast til for eksempel et universitet der det kan være omtrent 200 studenter i en forelesingssal og hvor foreleseren aldri har hilst på en eneste en av dem. Så dette er ikke en kald IKT-skole, men et studiested med varme og sjel, avslutter Anita.

Noroff er en utdanningsinstitusjon med sterkt digitalt DNA. Vi utvikler og skreddersyr våre utdanninger, sammen med relevant industri, for å imøtekomme fremtidens yrkesliv og kompetansebehov. Vi jobber for at våre studenter skal få en utdanning tilpasset en digital- og teknologisentrert fremtid. Våre studenter kan og vil bidra i et arbeidsliv i endring.

Til sammen har vi om lag 1300 studenter på våre campuser i Stavanger, Oslo, Bergen, Kristiansand og nettstudier.

Noroff tilbyr følgende studier:

- Frontend-utvikling
- VFX - Visuelle effekter
- Grafisk design
- Teknisk design med DAK 2D/3D
- 3D design og animasjon
- 3D spilldesign
- Nettverk og IT-sikkerhet
- Nettverks- og systemadministrasjon
- Lyd- og musikkproduksjon
- Filmproduksjon
- Digital markedsføring
- 3D filmproduksjon (kun nettstudier)
- Bachelor i applied data science
- Bachelor i digital etterforskning
- Bachelor i interaktive medier – animasjon/spill

Noroff Stavanger
Hesbygata 5, 4014 Stavanger
Telefon: 51 91 71 00
E-post: utdanning@noroff.no
Nett: www.noroff.no