Teknikk og Industriell produksjon

Ivaretar sikkerheten

Oceaneering er blant de største arbeidsgiverne i energi- og ingeniørbransjen i verden og gir gode muligheter for personlig vekst og karriereutvikling. Det er Marita Gjerstad et godt eksempel på.

Fra å være lærling i Havila Shipping gikk Marita Gjerstad (25) fra Sotra til å bli trainee i Oceaneering, hvor hun i dag er inspektør på avdeling for kran og løft i Oceaneering Asset Integrity på Ågotnes.

Interesse for det tekniske

– Nå har jeg vært i Oceaneering i snart fem år og trives kjempegodt, forteller en fornøyd Marita.

– Jeg har alltid vært interessert i både det tekniske og det maritime. Derfor gikk jeg to år på videregående på Skoleskipet Gann på Maritime fag, Maskin. Etter det var jeg lærling i Motormannfaget i Havila Shipping i to år. Da var vi ombord i skip i lange perioder, hvor opplæringen og oppgavene hovedsakelig besto i vedlikehold og reparasjoner av teknisk avansert framdrift- og hjelpemaskineri, samt løpende driftsoppgaver, forteller Marita.

Gode utviklingsmuligheter

Etter råd fra søsteren sin søkte Marita seg til Oceaneering etter fullført fagbrev.

– Min søster jobbet i Oceaneering og anbefalte meg også å søke jobb der. Jeg er interessert i å utvikle meg og stadig forbedre meg innen det fagfeltet jeg jobber i, og da passet Oceaneering midt i blinken, forteller Marita.

– Oceaneering gir gode utviklingsmuligheter. Jeg startet som trainee i Oceaneering i 2013, samtidig som jeg tok nettstudier i Maskinteknikk med ISO ved Bergen tekniske fagskole. Etter dette jobbet jeg som mekaniker, før jeg nå ble inspektør på avdeling for kran og løft våren 2017.

– Oceaneering er interessert i både å beholde og videreutvikle kompetanse hos sine ansatte. Det er mange muligheter for kurs og for å klatre i systemet og å søke på stillinger som utlyses internt, forteller Marita.

Et øye for detaljer

– Som inspektør innen kran og løft er vi ansvarlig for både årlige rutinekontroller og mer sporadiske kontroller av forskjellig utstyr som løftes, både onshore og offshore, forteller Marita.

– Det betyr også at vi ved behov sporadisk reiser offshore for kontroll av utstyr og rapportering. Vi fungerer da som en ekstra forsikring og sikkerhetsventil ved å fysisk være ute og kontrollere at utstyret som brukes følger de standarder som forskriftene krever. Det kan være mange årsaker til slike kontroller, blant annet for å forsikre seg om at utstyret er i orden og ikke har blitt skadet under for eksempel transport eller mye bruk.

– Som inspektør må man være nøyaktig, være årvåken og gjerne ha et øye for detaljer. Du har et veldig stort ansvar - det handler om sikkerheten for både våre ansatte og de vi tar oppdrag for, avslutter Marita.

Spennende og fleksible jobber

Nordsjøedderkopp/Klatrer, ROV-Pilot, lærling, ingeniør eller inspektør innen tilstandskontroll - NDT - Kran & Løft? Det er mange muligheter for spennende jobber i Oceaneering. Som en av de største arbeidsgiverne i energi- og ingeniørbransjen i verden, gir Oceaneering gode muligheter for personlig vekst og karriereutvikling. Som et internasjonal konsern har Oceaneering etablert felles globale karrierestiger, og legger til rette for muligheten til også å kunne jobbe på andre lokasjoner i Norge eller i andre land.

Oceaneering er en global leverandør av ingeniørtjenester og produkter, hovedsaklig til olje- og gassindustrien. Selskapet leverer også teknologi til forsvar og romfartsindustrien. Oceaneering har i dag ca. 9000 ansatte globalt og ca. 930 av dem er tilknyttet en av våre mange lokasjoner i Norge. 

I Norge opererer Oceaneering ut fra tre «Center of Excellence», lokalisert i Stavanger, Bergen og Kristiansand. I tillegg har firmaet kontor/verksted strategisk plassert langs norskekysten på Ågotnes, Mongstad, Florø, Kristiansund og Trondheim.

Våre forretningsområder i Norge utfører en rekke jobber for olje- og gassindustrien, med hovedvekt på undervannsteknologi, inspeksjon og vedlikeholdsoperasjoner.

Vil du vite mer om oss besøk: www.oceaneering.com

Kontaktinfo:
Mette H. Bastiansen, HR Manager
Telefon: 52 91 32 08 / 936 55 394
E-post: MHBastiansen@oceaneering.com
Nett: www.oceaneering.com