Teknikk og Industriell produksjon

Ivaretar sikkerheten

Oceaneering er blant de største arbeidsgiverne i energi- og ingeniørbransjen i verden og gir gode muligheter for personlig vekst og karriereutvikling. Et speedintervju sikret Marie Hovland jobb som prosjektingeniør og senere prosjektleder.

Marie Hovland fra Osterøy jobber som prosjektleder i Oceaneering Asset Integrity. Hit kom hun i 2010, etter å ha studert  produksjonsteknikk ved Høgskulen på Vestlandet i Bergen.

Speedintervju på studentsamling

– Jeg var egentlig usikker på hvilken bransje jeg ville jobbe i. Det eneste jeg var 100 % sikker på var at jeg ville bli ingeniør, da det åpner mange dører til spennende og varierte yrker. Jeg hadde lyst å begynne i en bransje der det var gode muligheter for å få jobb, og ingeniører med utdanning innenfor produksjonsteknikk er kvalifiserte for en rekke utfordrende oppgaver, forteller Marie.

– Mens jeg var student hadde Oceaneering et informasjonsmøte der de inviterte og la opp til speedintervju med studentene. Hadde det ikke vært for dette opplegget hadde jeg nok ikke havnet hos Oceaneering. De presenterte alle avdelinger her i Bergen og så kunne man gå på speedintervju med de avdelingene man hadde interesse for. Jeg deltok på speedintervju og ble invitert inn til et formelt intervju etterpå, som så resulterte i jobb hos Oceaneering.

Et stort ansvar

– En prosjektleder i Oceaneering Asset Integrity har typisk ansvar for alle inspeksjoner som utføres på en eller flere installasjoner offshore, forteller Marie.

– Jobben går kort og godt ut på å unngå lekkasjer og ulykker offshore. Jeg har ansvar for rundt fire plattformer samtidig. Jobben består i å delegere oppgaver til prosjektingeniørene, følge opp de som er offshore, gjennomgå planer for vedlikeholdsarbeid som skal gjøres fremover, evaluere alle jobber som blir gjort, prioritere bemanningen og økonomien i prosjektene, og ha fortløpende kontakt med oppdragsgiver. Det er et stort ansvar, forteller Marie.

Får se oljeeventyret på nært hold

– Jeg var prosjektingeniør i tre år før jeg ble prosjektleder, og var mye offshore da, forteller Marie.

– Det var litt av en følelse å reise offshore første gang. Du aner ikke hva som venter deg før du står ute på plattformen. Det var en veldig spesiell, spennende og rik opplevelse. Det å ikke bare sitte på et kontor og se på tegninger, men faktisk være fysisk til stede der hvor Norges oljeeventyr pågår og føle at dette er jeg en del av.

– Jeg reiser fremdeles en del offshore, men i mindre grad etter at jeg fikk barn. Jeg ser frem til mange gode år i Oceaneering. Det er en veldig fleksibel arbeidsplass med veldig godt miljø, avslutter Marie.

Spennende og fleksible jobber

Nordsjøedderkopp/Klatrer, ROV-Pilot, lærling, ingeniør eller inspektør innen tilstandskontroll - NDT - Kran & Løft? Det er mange muligheter for spennende jobber i Oceaneering. Som en av de største arbeidsgiverne i energi- og ingeniørbransjen i verden, gir Oceaneering gode muligheter for personlig vekst og karriereutvikling. Som et internasjonal konsern har Oceaneering etablert felles globale karrierestiger, og legger til rette for muligheten til også å kunne jobbe på andre lokasjoner i Norge eller i andre land.

Oceaneering er en global leverandør av ingeniørtjenester og produkter, hovedsaklig til olje- og gassindustrien. Selskapet leverer også teknologi til forsvar og romfartsindustrien. Oceaneering har i dag over 10 000 ansatte globalt og ca. 1 010 av dem er tilknyttet en av våre mange lokasjoner i Norge.

I Norge opererer Oceaneering ut fra tre «Center of Excellence», lokalisert i Stavanger, Bergen og Kristiansand.

I tillegg har firmaet kontor/verksted strategisk plassert langs norske- kysten på Ågotnes, Mongstad, Florø, Kristiansund og Trondheim.

Våre forretningsområder i Norge utfører en rekke jobber for olje- og gassindustrien, med hovedvekt på undervannsteknologi, inspeksjon og vedlikeholdsoperasjoner.

Vil du vite mer om oss besøk: www.oceaneering.com

Kontaktinfo:
Mette H. Bastiansen, HR Manager
Telefon: 52 91 32 08 / 936 55 394
E-post: MHBastiansen@oceaneering.com
Nett: www.oceaneering.com