Teknikk og Industriell produksjon

Ivaretar sikkerheten

Oceaneering er blant de største arbeidsgiverne i energi- og ingeniørbransjen i verden og gir gode muligheter for personlig vekst og karriereutvikling. Det er Morten Rasmussen et godt eksempel på.

27 år gamle Morten Rasmussen fra Egersund har siden han startet som lærling i Oceaneering i 2008 gått trinnene til i dag å jobbe som prosjektingeniør ved Oceaneering i Stavanger.

En reise gjennom bedriften

– Du kan si at jeg har foretatt en reise gjennom hele bedriften; fra lærling til prosjektingeniør, forteller Morten og ler. – Jeg har fått oppleve å arbeide med mye spennende i Oceaneering, og så har ting kommet gradvis litt etter litt, og egentlig ganske tilfeldig.

– Jeg begynte som lærling i Oceaneering høsten 2008 som automatiker og tok fagbrev etter to og et halvt år. Etter et halvt år i verksted, tok jeg forkurs for ingeniørutdanning på Universitetet i Stavanger, samtidig som jeg fortsatte å jobbe mye på verkstedet ved siden av.

– Jeg ble så innvilget studiepermisjon fra Oceaneering og flyttet til Bergen, hvor jeg tok en bachelor i undervannsteknologi. Jeg holdt samtidig kontakten med Oceaneering ved å jobbe i stort sett alle ferier. Etter bacheloren reiste jeg hjem til Stavanger og begynte på en master i offshoreteknologi. Masteren ble levert juli 2017, så nå er jeg tilbake her for fullt, som prosjektingeniør, smiler Morten.

Det handler om sikkerhet

– Som prosjektingeniør jobber jeg med innvendig rørinspeksjon ved hjelp av ultralyd. Jeg planlegger prosjekter, og følger disse opp i verksted under mobilisering og under operasjon ute i felt. Veggtykkelsen, det vil si både indre og ytre diameter på rørene måles og loggføres, forklarer Morten.

– Det er stort sett gamle rør som undersøkes, altså rør som allerede er koblet opp og som kanskje kan være rundt 10 - 20 år gamle. Disse er det viktig å kontrollere for å forsikre seg om at alt fremdeles er i orden. Videre kan det være rørledninger som ikke har vært i bruk enda, men som har ligget på lager en stund og som bør kontrolleres før de tas i bruk. Ofte er det også rør som har gått utover den normerte levetiden og som skal inspiseres hvert femte år. Det høres kanskje ikke viktig ut, men tenk på hvor mye rør som faktisk brukes offshore. Det handler om sikkerhet og å ikke løpe noen unødig risiko, forklarer Morten.

Gode utviklingsmuligheter

Morten er glad for at han har fått god ryggdekning fra Oceaneering hele veien.

– Å få innvilget studiepermisjon viser at Oceaneering er interessert i å satse på sine ansatte, noe jeg er veldig glad for. Du får flere valgmuligheter i karrieren gjennom mer kompetanse og utdanning. Oceaneering er flinke til å legge til rette, og mulighetene for å klatre i systemet er tilstede, avslutter Morten.

Spennende og fleksible jobber

Nordsjøedderkopp/Klatrer, ROV-Pilot, lærling, ingeniør eller inspektør innen tilstandskontroll - NDT - Kran & Løft? Det er mange muligheter for spennende jobber i Oceaneering. Som en av de største arbeidsgiverne i energi- og ingeniørbransjen i verden, gir Oceaneering gode muligheter for personlig vekst og karriereutvikling. Som et internasjonal konsern har Oceaneering etablert felles globale karrierestiger, og legger til rette for muligheten til også å kunne jobbe på andre lokasjoner i Norge eller i andre land.

Oceaneering er en global leverandør av ingeniørtjenester og produkter, hovedsaklig til olje- og gassindustrien. Selskapet leverer også teknologi til forsvar og romfartsindustrien. Oceaneering har i dag ca. 9000 ansatte globalt og ca. 930 av dem er tilknyttet en av våre mange lokasjoner i Norge. 

I Norge opererer Oceaneering ut fra tre «Center of Excellence», lokalisert i Stavanger, Bergen og Kristiansand. I tillegg har firmaet kontor/verksted strategisk plassert langs norskekysten på Ågotnes, Mongstad, Florø, Kristiansund og Trondheim.

Våre forretningsområder i Norge utfører en rekke jobber for olje- og gassindustrien, med hovedvekt på undervannsteknologi, inspeksjon og vedlikeholdsoperasjoner.

Vil du vite mer om oss besøk: www.oceaneering.com

Kontaktinfo:
Mette H. Bastiansen, HR Manager
Telefon: 52 91 32 08 / 936 55 394
E-post: MHBastiansen@oceaneering.com
Nett: www.oceaneering.com