Teknikk og Industriell produksjon

En global aktør som ser de ansatte

Oceaneering er blant de største arbeidsgiverne i energi- og ingeniørbransjen i verden og gir gode muligheter for personlig vekst og karriereutvikling.

Kristin Vedøy fra Orstad startet som prosjektingeniør hos Oceaneering i Stavanger i 2012 og er i dag prosjektleder.

– Det som fikk meg til å søke meg til Oceaneering er at de er en global aktør med et bredt spekter av avdelinger og en rekke spennende oppdrag for olje- og gassindustrien, med hovedvekt på undervannsteknologi, inspeksjon og vedlikeholdsoperasjoner, forteller Kristin.

Prosjektlederstilling med små drypp av ingeniørhverdag

– Som prosjektingeniør designet jeg forskjellig utstyr som brukes subsea, og produserte tilhørende dokumentasjonspakker; for eksempel manualer og testprosedyrer, forteller Kristin.

– Som prosjektleder er jeg derimot med helt fra starten av prosjektene, fra vi får bestilling fra oppdragsgiver. Da er det mitt ansvar å sette opp budsjett, balansere resurser og kostnader, estimere og overholde leveringstiden, finne ut hvilke ressurser vi trenger for å gjennomføre prosjektet i tråd med kundens ønsker og
målsettinger, og levere det vi har lovet å levere med best mulig resultat.

– Min førstehåndskjennskap til både produksjons- og ledelsessiden, mener jeg er en klar fordel. Det gir meg mulighet til å gjøre mer korrekte vurderinger i forhold til de konkrete oppgavene som skal gjøres og arbeidsmengden som ligger bak. Jeg trives godt som prosjektleder kombinert med små drypp av ingeniørhverdagen, smiler Kristin.

Gode utviklingsmuligheter i en bedrift som ser de ansatte

– Jeg hadde en bachelor som maskiningeniør, da jeg først søkte jobb hos Oceaneering. Samtidig søkte jeg meg også inn på masterstudie i Offshoreteknologi ved Universitetet i Stavanger, da jeg var usikker på hvordan jobbmarkedet kom til å være om jeg bare hadde en bachelor, forteller Kristin, som til sin overraskelse fikk både fast jobb og studieplass.

– Et dobbeltløp med full jobb og utdanning ved siden av kan være tungt, men ledelsen i Oceaneering var veldig behjelpelige og villige til å tilrettelegge, forteller Kristin. – Før hvert semester satte jeg sammen min studieplan og det var også mulig å søke om økonomisk støtte fra Oceaneering.

– Det finnes gode karrieremuligheter i Oceaneering hvis du viser interesse. Å gå videre til en prosjektlederstilling er et steg jeg selv kanskje ikke ville tatt på egenhånd på noen år. Men jeg opplevde at ledelsen så meg og utfordret meg til å se mine egne muligheter og styrker og at jeg ville blomstre enda mer opp i en slik stilling. Det betyr ganske mye, og viser at Oceaneering er interessert i å satse på ansatte som vil videreutvikle seg, avslutter Kristin.

Spennende og fleksible jobber

Nordsjøedderkopp/Klatrer, ROV-Pilot, lærling, ingeniør eller inspektør innen tilstandskontroll - NDT - Kran & Løft? Det er mange muligheter for spennende jobber i Oceaneering. Som en av de største arbeidsgiverne i energi- og ingeniørbransjen i verden, gir Oceaneering gode muligheter for personlig vekst og karriereutvikling. Som et internasjonal konsern har Oceaneering etablert felles globale karrierestiger, og legger til rette for muligheten til også å kunne jobbe på andre lokasjoner i Norge eller i andre land.

Oceaneering er en global leverandør av ingeniørtjenester og produkter, hovedsaklig til olje- og gassindustrien. Selskapet leverer også teknologi til forsvar og romfartsindustrien. Oceaneering har i dag over 10 000 ansatte globalt og ca. 1 010 av dem er tilknyttet en av våre mange lokasjoner i Norge.

I Norge opererer Oceaneering ut fra tre «Center of Excellence», lokalisert i Stavanger, Bergen og Kristiansand.

I tillegg har firmaet kontor/verksted strategisk plassert langs norske- kysten på Ågotnes, Mongstad, Florø, Kristiansund og Trondheim.

Våre forretningsområder i Norge utfører en rekke jobber for olje- og gassindustrien, med hovedvekt på undervannsteknologi, inspeksjon og vedlikeholdsoperasjoner.

Vil du vite mer om oss besøk: www.oceaneering.com


Kontaktinfo:
Mette H. Bastiansen, HR Manager
Telefon: 52 91 32 08 / 936 55 394
E-post: MHBastiansen@oceaneering.com
Nett: www.oceaneering.com