Teknikk og Industriell produksjon

Et norsk industrieventyr

Øglænd System har et mål for sine lærlinger. Nemlig å få lærlingene til å bli fast ansatt hos dem. De kan tilby en strukturert produksjonsopplæring hvor det blir satset på faglig utvikling.

Øglænd System er en solid bedrift i stadig vekst. Som en markedsledende aktør innenfor utvikling, produksjon og markedsføring av multidisipline opphengssystemer, kabelstiger og kabelbaner, er Øglænd System aktivt tilstede i en rekke forskjellige bransjer som olje, gass, skipsbygging, vindkraft, infrastruktur, vannbehandling og næringsmiddelindustri.
Det gir mange og gode bein å stå på i tiden som kommer. Derfor er bedriften på stadig jakt etter unge talenter som vil være med på veien videre – i Norge og ute i verden.

Et bredt fagfelt

Fredrik Hovland fra Egersund startet som lærling og har i dag fast jobb som automatiker som del av vedlikeholdscrewet i fabrikklokalene til det norske industrieventyret på Klepp. Her har han og resten av crewet ansvar for at alt utstyr på fabrikken fungerer optimalt til enhver tid.

– Da jeg starter som lærling for litt over tre år siden var jeg den første automatikerlærlingen de har hatt her, forteller Fredrik.

– Siden den gang har det blitt flere. Automasjon er et veldig bredt fag som gir deg mulighet til å jobbe med utrolig mye spennende. På Øglænd får du lære om og jobbe med det meste innenfor fagfeltet; alt innen elektro, motorer, roboter, maskiner og automatiske prosesser. Så det er både en god lærebedrift og en spennende arbeidsplass, forteller Fredrik.

Sørger for at hjulene går rundt

– På Øglænd foregår produksjonen døgnet rundt. Da er det klart at mye må vedlikeholdes. Mitt crew har ansvar for alt på hele fabrikken; fra den minste lysbryter, til trucker, avanserte roboter og maskinene som produksjonen er avhengig av, forteller Fredrik.

– Da hender det at du også må bli lenger på skiftet ditt av og til. Å sørge for at alt fungerer, at hjulene går rundt og at alle kan utføre jobben sin, handler om solidaritet. Det handler om å sikre jobben til alle som er her, mener Fredrik.

– I tillegg jobber vi mye med optimalisering av maskiner slik at det blir lettere og mer effektivt for operatørene å jobbe med disse, forteller Fredrik.

Anbefaler Øglænd System

– Hvis du vil arbeide eller bli lærling hos Øglænd System, må du være både nøyaktig, effektiv, arbeidsvillig og positiv, anbefaler Fredrik. – Blir du en del av Øglænd System-familien er du nesten garantert en god fremtid. Det er en solid bedrift med gode muligheter, og ikke minst mange kjekke kollegaer. Så dette er en arbeidsplass jeg helt klart vil anbefale, avslutter Fredrik.

Opplæringsplan

Som lærling i Øglænd System får du en tydelig og klar opplæringsplan med en opplæringsleder, som «coacher» deg gjennom forløpet. I samarbeid med opplæringsleder og OFIR blir du evaluert halvårlig frem mot avsluttingen av utdannelsen.

Øglænd system AS er en produksjonsbedrift med hovedkontor på Øksnevad i Klepp kommune. Selskapet har ca. 160 ansatte, en omsetning på NOK 485 millioner og en betydelig eksportandel.

Øglænd System er markedsledende innenfor utvikling, produksjon og markedsføring av multidisipline opphengssystemer, kabelstiger og kabelbaner. Selskapet leverer også løsninger til VVS, elektrisk gulvvarme og snøsmelting og frostsikring.

Systemene leveres til kunder innenfor olje- og gassvirksomhet, vindkraft, infrastruktur, skipsbygging, vannverk og matvareindustri.

Øglænd System AS er ett av 12 globale datterselskaper i konsernet Øglænd System Group, som også har sitt hovedkontor på Klepp og med årlig omsetning på ca. NOK 1,7 milliarder. I 2017 ble Øglænd System konsernet kjøpt av Hilti Group.

Kontaktinfo:
Merethe Moen, HR-sjef
Telefon: +47 47 68 63 13
E-post: merethe.moen@oglaend-system.com
Nett: www.oglaend-system.com