Teknikk og Industriell produksjon

Et norsk industrieventyr

Øglænd System har et mål for sine lærlinger. Nemlig å få lærlingene til å bli fast ansatt hos dem. De kan tilby en strukturert produksjonsopplæring hvor det blir satset på faglig utvikling.

Øglænd System er en solid bedrift i stadig vekst. Utenom olje, gass og skipsbygging er Øglænd System representert i bransjer som vindkraft, infrastruktur, vannbehandling og næringsmiddelindustri. Det gir mange og gode bein å stå på i tiden som kommer. Derfor er bedriften på stadig jakt etter unge talenter som vil være med på veien videre – i Norge og ut i verden.

Godt miljø og gode kollegaer

Fredrik Hjelm Aukland fra Hundvåg er en av de heldige som har fått læreplass i det norske industrieventyret på Klepp. Som lærling til produksjonstekniker kan han fortelle om et fantastisk arbeidsmiljø med mange gode kollegaer.

– Øglænd System er helt klart et sted jeg kan se for meg en fremtid i. Jeg har aldri vært noen andre steder der miljøet er så godt, skryter Fredrik.

Styrer robotene

– Arbeidet mitt består for en stor del av å kjøre roboter som lager kabelstiger, forteller Fredrik.

– Noen tenker kanskje det er lett og at det bare er å trykke på noen knapper, men det innebærer mye programmering for å fortelle robotene hva de skal gjøre og hvor sveisen skal være, forklarer Fredrik. 

– Tungt fysisk kan det også være, for du må mate roboten med produksjonsdelene. Men det viktigste er å følge med på at alt går riktig for seg, at ting ikke stopper opp.

Anbefaler Øglænd System

– Hvis du vil arbeide eller bli lærling hos Øglænd System, må du være både nøyaktig, effektiv, arbeidsvillig og positiv, anbefaler Fredrik.

– Du må ha praktisk håndlag og gode fagkunnskaper. Du må også være forberedt på å jobbe skift annenhver uke. Hos oss har vi både dagskift fra klokken 6 til 14 og nattskift fra 14 til 24, forteller Fredrik.

– Blir du en del av Øglænd System-familien er du nesten garantert en god fremtid. Det er en solid bedrift med gode muligheter, og ikke minst mange kjekke kollegaer. Så dette er en arbeidsplass jeg helt klart vil anbefale, avslutter Fredrik.

Opplæringsplan

Som lærling i Øglænd System får du en tydelig og klar opplæringsplan med en opplæringsleder, som «coacher» deg gjennom forløpet. I samarbeid med opplæringsleder og OFIR blir du evaluert halvårlig frem mot avsluttingen av utdannelsen. 

Øglænd system AS er en produksjonsbedrift med hovedkontor på Øksnevad i Klepp kommune. Selskapet har ca. 160 ansatte, en omsetning på NOK 535 millioner og en betydelig eksportandel.

Øglænd System er markedsledende innenfor utvikling, produksjon og markedsføring av multidisipline opphengssystemer, kabelstiger og kabelbaner. Selskapet leverer også løsninger til VVS, elektrisk gulvvarme og snøsmelting og frostsikring.

Systemene leveres til kunder innenfor olje- og gassvirksomhet, vindkraft, infrastruktur, skipsbygging, vannverk og matvareindustri.

Øglænd System AS er ett av 12 globale datterselskaper i konsernet Øglænd System Group, som også har sitt hovedkontor på Klepp og som omsatte for NOK 1,7 milliarder i 2015.

Kontaktinfo:
Merethe Moen, HR-sjef
Telefon: +47 47 68 63 13
E-post: merethe.moen@oglaend-system.com
Nett: www.oglaend-system.com