Teknikk og Industriell produksjon

Mange muligheter på Haugalandet

Opplæringskontoret for Teknologifag på Haugalandet (Opptek) er eid av ca. 90 industribedrifter innen blant annet mekanisk industri, og kjemi- og prosessindustri på Haugalandet, og administrerer alt som har med lærlinger å gjøre og sørger for en kvalitetssikret opplæring.

For deg som ønsker å bli lærling og ta fagbrev kan Opptek sine medlemsbedrifter tilby deg læreplass innenfor mange ulike fag. Gjennom grundig opplæring i våre bedrifter sikrer vi deg jobb og oss gode kolleger. Valgmulighetene er mange. 

Opptek tegner i hovedsak lærekontrakt med elever som har gått på Vg1 Teknikk og Industriell Produksjon (TIP) og som deretter har bestått et Vg2 programområde. Vi tegner også lærekontrakt med personer som tidligere har bestått Grunnkurs Mekaniske fag (GK) og et Videregående kurs (VK I – kurs) i samme fagfelt. 

Fagene er i seg selv fleksible. Du er ikke låst til det ene faget som du har valgt, og det er mange kurs som gjør det mulig å bytte yrke innen teknologifag når du selv vil.

Er drømmen på sikt å bli ingeniør eller ta annen høyskoleutdanning? Da kan du ta et påbyggingsår og få studiekompetanse eller eventuelt velge den unike Y-veien, dvs. bli ingeniør med fagbrev som er en svært ettertraktet kompetanse.

Se vår nettside www.opptek.no for mer informasjon eller ta kontakt på telefon: 415 55 475 eller e-post: post@opptek.no