Studieforberedende/studiespesialisering

Utdannet nysgjerrige siden 1992

Steinerskolen i Stavanger har en oppfordring: Bruk  hele  deg!

På Steinerskolen får du studiespesialiserende programfag til å skjerpe hodet – kombinert med praktiske og kunstneriske fag til å utvikle resten av deg. Vi er hele mennesker, så da syns vi at hele mennesket fortjener å bli stimulert på skolen.

Fagene

I tillegg til kjente fag som norsk, matematikk, naturfag, kroppsøving, engelsk, spansk, historie, samfunnskunnskap og IT, får du møte nye og spennende fag. Du vil få arbeide praktisk med bokbinding, smie, lærarbeid, modellering – og landmåling! Og du vil få jobbe med å uttrykke deg gjennom musikk, kor, maling, eurytmi (dans/ bevegelse) tegning og drama.

I dybden

Gjennom det vi kaller «periodeundervisning» vil du få dykke ordentlig i dybden av fagene sammen med engasjerte og kompetente lærere. Vi har tro på at mennesket lærer best når vi er faglig konsentrerte over lengre tid. Hver morgen starter vi med to klokketimer med samme fag – og perioden varer vanligvis i to eller tre uker.

Vurdering

I utgangspunktet er vi en skole som ikke fokuserer på karakterer, men det betyr ikke at du ikke får vurdering! Under hele skolegangen får du løpende og grundig vurdering av både arbeidet ditt og innsatsen din. Vi mener dette gir deg et klarere bilde enn bare å sette tall. Men tall får du også, og i tillegg til vitnemålet får du en omfattende beskrivelse av faglig utvikling, kunnskaps- og ferdighetsnivå. Du forlater Steinerskolen videregående med et fullverdig vitnemål, klar for verden.

Utveksling

Reiselysten? Det er mulig å ta et helt års utveksling til andre Steinerskoler rundt i verden i Vg2. Fra og med 2014 ble Steinerskoleforbundet godkjent som utvekslingsorganisasjon, noe som betyr at du kan søke støtte hos Lånekassen.

Fra elev til Kreativ leder og gründer

Simen Ytre-Arne er tidligere elev ved Steinerskolen videregående skole i Stavanger. I dag er han kreativ leder og gründer i egen bedrift; informasjonsfilmfirmaet Zoaring. Selv mener han at det at han ofte ble «pus­het» ut av komfortsonen har gjort at han har fått et bredt fundament som lar han gjøre akkurat det han har lyst til.

– På Steinerskolen ble jeg ofte «pus­het» ut av komfortsonen og fikk gjøre veldig mye spennende jeg ellers aldri ville gjort – kurvfletting og eurytmi må nevnes. Etter 13 år på Steinerskolen har jeg en faglig platform som lar meg gjøre akkurat det jeg har lyst til, forteller Simen.

– Steinerskolen lærte meg å kontinuer­lig levere seriøst arbeid, så enten jeg skriver filmmanus på norsk og engelsk, eller må lage en ny filmrigg av tre og lecablokker, så fikser jeg det.

– Men hele grunnen til at jeg har et så positivt inn­trykk av skolen, er en fortreffelig gjeng med lærere, som virkelig brenner for det de gjør. Derfor vil jeg varmt anbefale Steinerskolen, avslutter Simen.

Klar for verden

Ved endt skolegang på Steinerskolen videregående skole får alle elever et fullverdig vitnemål med karakterer. Den brede fagkretsen gjør deg klar for videre studier og ikke minst for verden!

Steinerskolen Videregående skole i Stavanger

Steinerskolen vgs i Stavanger gir deg generell studiekompetanse. Vi tilbyr studie­spesialisering med kunst og håndverk. Engasjerte lærere hjelper deg å gå faglig i dybden og gir deg løpende vurdering. Arkitekturen vår skaper gode omgivelser i lyse og luftige klasserom. Vi oppfordrer til ut­veksling med andre Steinerskoler i verden. Steinerskolen er offentlig godkjent og du kan søke lån fra Lånekassen.

Fakta:

- 25 elevplasser i hver klasse
- Én klas­se på hvert trinn
- Inntak kun til Vg1 og Vg2
- Søk VIGO innen 1. mars.

Steinerskolen vgs i Stavanger
Adresse: Skolevollen 19, 4017 Stavanger
Telefon: (+47) 51 82 84 00
E-post: post@stavanger-steinerskolen.no
Nett: www.klar-for-verden.no
Facebook: facebook.com/steinerskolenstavanger.vgs